Новини

Гліб Пригунов: «Наша мета — створювати для дітей європейські умови життя та навчання!».

IMG_9163
Голова обласної ради сьогодні особисто проінспектував стан повністю реконструйованої початкової школи у Петриківці. Від будівлі, якій було вже більше 120 років, не залишилось практично нічого!
IMG_9301
Від оновленого яскравого фасаду до по-європейськи оснащених класів. Енергозбережні вікна та двері, нові парти, інтерактивні дошки у кожному кабінеті, комп’ютери — сьогодні Петриківська школа нічим не відрізняється від сучасних закладів освіти у всіх розвинутих країнах світу.
«Це заслуга спільної роботи центральної, обласної та місцевої влад. Завдяки реформі децентралізації, ініційованій Президентом Петром Порошенко, ми, разом з Петриківською районною радою та адміністрацією, змогли на умовах співфінансування зробити місцеву школу взірцем освітнього закладу найвищого рівня!» — зазначив Гліб Пригунов.
В школі навчаються більше 200 дітей з першого по четвертий клас. І самі учні, і їх батьки у захваті від реконструкції. Кажуть, що в районі не чекали і не мріяли про такі масштаби.
IMG_9219
Голова обласної ради Гліб Пригунов зазначив, що розвиток освітньої галузі — це пріоритет усіх рівнів влади: «Сьогодні ми виконуємо повні реконструкції 30 шкіл області. І таким чином ми втілюємо спільний задум і Президента, і уряду, і обласної влади — створення європейських умов життя та навчання для молодого покоління! Діти — майбутнє України, і, в яких умовах вони виростуть, що бачитимуть навколо себе, те вони і будуватимуть, коли виростуть!».
Спілкуючись з батьками учнів Петриківської школи, голова обласної ради розповів, що сьогодні в області не обмежуються реконструкціями самих лише закладів освіти. У рамках децентралізації у всіх районах області ремонтуються дороги, зокрема, для комфортного підвезення дітей до шкіл. З цією ж метою оновлюється парк шкільних автобусів.