Новини

Гліб Пригунов: «Нове керівництво оперного театру показало себе з найкращого боку!»

MG_7527-1366x768

У цьому році голова обласної ради Гліб Пригунов представив творчому колективу оперного театру нового директора та художнього керівника. Ними стали Костянтин Пінчук та Володимир Назаров.

«Пройшло декілька місяців, і ми можемо говорити про результати. Ситуація в театрі змінилася у кращу сторону. Театр став активно виїжджати на гастролі, з’являються нові вистави, запрошуються відомі виконавці», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Новий директор Дніпропетровського академічного театру опери та балету Костянтин Пінчук відзначився як досвідчений фахівець у галузі мистецтва, відомий професіонал сфери шоу — бізнесу Дніпра, Києва та всієї України.

За його ініціативи у цьому році вже заплановані великі гастролі театру: у листопаді 2019р. балет «Лускунчик» у США ; балет «Білосніжка та семеро гномів» у Франції ; 18 листопада — 15 грудня 2019р. балет «Лебедине озеро» у Франції; 20 грудня 2019 — 15 січня 2020р. балет «Лебедине озеро» у Китаї; 27 січня — 1 лютого 2020р. балет «Лебедине озеро» у Польщі; 12 січня -10 лютого 2020р. опера «Набукко» у Голландії;27 січня по 10 лютого 2020р. Опера «Борис Годунов» в Італії.

Окрім того, театр за останні 10 років вперше звертається до жанру оперети. “Містер Ікс” — це вже буде друга оперета в репертуарі театру. У виставі зайняті солісти опери, артисти хору, балету, мімансу та симфонічний оркестр театру. Для постановки були створені незабутні образи, яскраві костюми та декорації.

«Я завжди наголошую — театр повинен заробляти своєю творчістю, виставами і гастролями. У минулі роки з боку спільноти було багато зауважень, що в театрі постійно проходять виставки та ярмарки. Втім, нам вдалося це змінити, за що я вдячний новому художньому керівнику Володимиру Назарову та директору театру Костянтину Пінчуку. Бажаю ще більше успішних прем’єр та аншлагів», — підсумував голова обласної ради Гліб Пригунов.