Новини

Гліб Пригунов: «Нові шкільні автобуси, амбулаторія та ремонти в школах – активні громади Дніпропетровщини самостійно розвивають свої території!».

!_MG_9270

Миколаївська ОТГ об’єдналася півтора роки тому. Знаходиться вона більш ніж за 100 кілометрів від Дніпра. Втім, за невеликий термін в громаді спромоглися реалізувати цілий ряд важливих ініціатив.

Подібні результати стали можливими саме завдяки реформі децентралізації, запевняє голова Дніпропетровської обласної ради.  Гліб Пригунов відвідав Миколаївку з робочим візитом, а також привітав голову громади із днем народження:

«Це громада, яка має амбітного керівника, справжнього лідера, Віктора Одоєвцева. Від таких людей заряджаешся оптимізмом, саме вони дають впевненість, що в Україні все буде добре і ми йдемо своїм шляхом. Ми були тут рік тому, коли робота у тільки-но сформованій громаді лише починалась. Тоді була побудована пелена котельня для школи. І сьогодні завдяки економії коштів на опалення ОТГ придбало новенькі шкільні автобуси для підвезення дітей із віддалених селищ. Будується нова амбулаторія, сімейні лікарі вже забезпечені транспортом, оновлюються заклади освіти».

Як розповів голова ОТГ Віктор Одоєвцев, 3900 000 грн було зекономлено на опаленні, за ці кошти громада придбала 2 нових автобуси і планує виконати ремонт класів у місцевих школах.

Окрім того, за підтримки обласної ради були виділені кошти на оснащення молодших класів за програмою «Нової української школи».

Також 6,5 млн пішло на ремонт старого дитячого садка у найвіддаленішому селі громади, за 135 кілометрів від обласного центру.

Миколаївська ОТГ потрапила до проекту Президента з розвитку первинної медицини на селі, і завдяки цьому тут буде збудована нова сучасна амбулаторія, де працюватимуть три сімейні лікарі.

Загальна вартість будівництва – близько 13 млн грн, з обласного бюджету вже було виділено на проектування і початкові роботи 10 млн грн.