Новини

Перший Всеукраїнський з’їзд капеланів відбувся у Дніпрі

IMG_5516
250 військових священнослужителів УПЦ КП вперше зібралися разом в одному місці. Захід розпочався спільною молитвою за Україну та її захисників.
Такий з’їзд всеукраїнського масштабу відбувається вперше саме у Дніпрі невипадково. Коли на передовій ще не було психологів, а волонтерський рух лише зароджувався, перші військові капелани з м. Дніпра у камуфляжній формі вже були серед бійців.
І саме у військових госпіталях м. Дніпра молитвою і добрим словом священнослужителі підтримали воїнів, які отримали поранення на передовій, боронячи незалежність і територіальну цілісність держави.
За словами Єпископа Дніпропетровського і Криворізького Симеона: «Цей з’їзд відбувся завдяки підтримці благодійного фонду «Солідарність» та Української Патріархальної Церкви».
У рамках проведення з’їзду будуть підсумовані результати діяльності військових священиків в силових структурах за період ‎2014-2018 роки та сформовано концепцію подальшого розвитку військового духовенства в Збройних силах та інших військових формуваннях України.
«Українські військові капелани – такі ж захисники Вітчизни. Їх так само рвуть кулі та осколки. В зоні АТО щоденно відбувається служіння понад ста військових капеланів. В цілому ж за два роки збройного конфлікту українське духовенство різних церковних юрисдикцій направило на фронт та в прифронтову зону близько 600 священнослужителів. І кожен з них, ризикуючи життям, підтримував дух та волю наших бійців!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов Глеб Пригунов.
Голова обласної ради нагородив військових священників особистими відзнаками.
IMG_5512 IMG_5520 IMG_5536 IMG_5565 IMG_5573