Новини

Гліб Пригунов: «Петриківка – одне з небагатьох місць, де зберегли свою самобутність і традиції».

Петриківка

 

Сьогодні селище Петриківка святкує свій ювілей – 245 років.

Петриківка – візитка Дніпропетровщини, Петриківка – бренд України! Завдяки Петриківському розпису, який внесено до списку всесвітньої нематеріальної спадщини ЮНЕСКО,  Дніпропетровщину та Україну знають в  усьому світі. «ЇЇ жителі  зберегли свою самобутність,  традиції, і розвивають своє культурне надбання  — петриківський розпис», — підкреслив на святі селища голова обласної ради Гліб Пригунов.

Петриківці займають активну громадянську позицію і турбуються про розвиток свого селища. Цього року  Петриківка стала одним із переможців обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Селищна рада подала проект по створенню арт-майданчика «Мистецька феєрія» як складова Мистецького виставкового культурно-художнього центру «Петриківка – ЮНЕСКО». За перемогу вона отримає з обласного бюджету 500 тис. грн. на реалізацію цього  проекту.

Петриківк

Цього року в Петриківці пройде 10-й ювілейний фестиваль «Дивоцвіт». Очікується приїзд багатьох гостей, в тому числі і іноземних. Тож обласна влада вже сьогодні розпочала  масштабну підготовку до фестивалю, який дозволить залучити додаткові кошти на розвиток петриківського краю.  Створений оргкомітет, який займається всіма організаційними питаннями.

«Я ще раз вітаю вас з ювілеєм славної Петриківки! Бажаю вашому краю процвітання та нових перспектив. Нехай кожна ваша оселя буде наповнена любов’ю, щастям, посмішками та теплом. Миру, міцного здоров’я, добробуту та процвітання!» — звернувся до петриківців Гліб Пригунов.