Новини

Гліб Пригунов подякував Дніпропетровській Торгово-промисловій палаті за співпрацю.

IMG_8773

Вже не перший рік обласна рада співпрацює із ДТПП – найбільшою бізнес-асоціацією регіону, яка об’єднує 1100 підприємств. Спільна мета незмінна – це сприяння розвитку регіонального експорту та залученню інвестицій, посилення міжнародних зв’язків та бізнес-контактів.

Сьогодні на звітно-виборчій конференції ДТПП голова обласної ради Гліб Пригунов згадав успішні проекти та запропонував нові напрямки співпраці. Наприклад, у 2018 році разом із ДТПП та урядовою організацією GIZ у регіоні реалізовується проект «Зелена палата. Ініціатива сталого розвитку». Суть полягає у запровадженні чистих, екологічних рішень у бізнесі: використання сонячних панелей та вітряків, перехід на альтернативні джерела палива, безвідходне виробництво.

У найближчих планах, голова облради відзначив розвиток професійно-технічної освіти за дуальною системою, впровадження якої дуже потрібно промисловим підприємствам області. Наразі статистика невтішна – робітничих кадрів критично не вистачає і цю ситуацію треба якомога швидше вирішувати. Також він запропонував створення платформи із підтримкою дистанційного навчання, адже усі тренінги і форуми можна проводити в онлайн-режимі.

Гліб Пригунов підсумував: «Наша область має найбільший обсяг прямих іноземних інвестицій. Переконаний, що робота Палати та наші партнерські заходи зробили свій внесок у цю статистику. Презентації наших компаній потенційним інвесторам, проведення спеціалізованих виставок, налагодження міжнародних зв’язків на ділових візитах. Крок за кроком ми рухаємося у напрямку успішної економіки. Дякую за плідну співпрацю».