Новини

Гліб Пригунов: «Права дитини – це відповідальність дорослих за їхнє щасливе дитинство!»

Допоможемо дітям

 

В Дніпропетровській області за підтримки голови обласної ради спільно з Правозахисною  спілкою  «Допоможемо дітям» та Молодіжним центром Дніпропетровщини стартувала інформаційно-освітня кампанія про права дітей. Близько 2 тисяч плакатів яскраво та зрозуміло зображують основні права які гарантуються Конвенцією ООН з прав дитини. Плакати будуть розміщенні в школах, дитячих садочках, лікарнях та в реабілітаційних центрах.

 «Часто діти та їх батьки не знають основних прав дітей, а коли їх порушують не знають що робити, для таких випадків на плакатах вказані телефони гарячих ліній в Дніпропетровській області. Сферою де більш за все порушують права дітей є житло для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування» — сказав голова Правозахисної Спілки «Допоможемо Дітям», Микола Кожушко.

Допоможемо дітям

Конвенція ООН з прав дитини є першим і основним міжнародно-правовим документом обов’язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини.  До того ж охорону дитинства в Україні визначено стратегічним загальнонаціональним пріоритетом, тому обласна влада згуртувала зусилля аби разом із громадськістю співпрацювати і в інформаційно-освітній кампанії і в процесах захисту прав дітей.

Наразі створено спільну робочу групу обласної ради та обласної держадміністрації для роботи над збереженням житла дітей-сиріт та пошуку можливостей надання житла сиротам  які його потребують.

 «Від того як ми зараз виховаємо дітей, які цінності вони засвоять, залежить наше з вам майбутнє. Обізнаність в своїх правах, дозволить дітям в майбутньому відповідально ставитися до прав та свобод інших людей, дозволить стати більш самостійними в дорослому житті!» — зауважив голова Дніпропетровської обласної ради, Гліб Пригунов.