Новини

Гліб Пригунов представить Україну у Стразбурзі!

17670665_1295652730500323_754474062_o

Міграція, прозорість та відкритість влади, конфлікти інтересів на місцевому та регіональному рівнях – такі питання європейські країни вирішуватимуть у Франції. Сьогодні ідуть останні приготування до засідання Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. У ньому голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов є представником української делегації.

Вже завтра, 6 листопада, розпочнеться 35 сесія Конгресу. Її темою стане доброчесність та етична поведінка місцевих та регіональних виборчих представників. Для України напередодні президентських виборів питання є дуже актуальним. Також у рамках сесії буде проходити святкування 30 річниці прийняття Європейської хартії місцевого самоврядування і буде обрано нового Президента конгресу та нових Президентів Палати регіонів та Палати місцевих влад.

50569_022

«Участь у засіданні Конгресу – це великі можливості, зокрема і для нашої області. Конгрес представляє понад 200 тисяч європейських муніципалітетів і регіонів, які мають змогу обмінюватися досвідом і розширювати взаємодію один з одним. Цього разу члени Конгресу планують провести кілька дискусій щодо проблем, що стоять перед місцевою владою», — розповів Гліб Пригунов.

Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи був заснований у 1994 році та є установою, що представляє місцеві та регіональні влади сорока семи держав-членів Ради Європи. Найважливішими метою Конгресу є забезпечення участі муніципалітетів і регіонів у процесі європейської уніфікації, просуванні демократії і співробітництві між органами влади різних рівнів і різних держав.