Новини

Гліб Пригунов — про головні виклики Європі, які обговорюються у Страсбурзі!

50551_027
Відмова Росії сплачувати внески до бюджету Парламентської асамблеї Ради Європи. Це її відповідь на позбавлення права голосу в ПАРЄ через анексію Криму.
«За даними з різних джерел, сума внеску Росії в бюджет РЄ становила близько 33 млн євро. Росія входить в число країн, які перераховують до Страсбурга найбільші внески. Але свою позицію європейці змінювати не збираються. Переконаний, що ніякі фінанси країни, яка порушує демократичні цінності не повинні стояти на одній чаші терезів із свободою та гідністю» — написав на своїй сторінці у facebook голова обласної ради Гліб Пригунов.
Також депутати Конгресу підтримали виступ голови ПАРЄ Миколе Ніколетті , який наголосив, що не дивлячись на фінансові складнощі в Європі, Старий Світ не піде на уступки агресору!
Не менш жваве обговорення отримала тема «Регіональний референдум, інструмент демократії: виклики та ризики».
«Кому як не Україні знати про ризики проведення референдумів! Кому як не нам відомо, що саме референдум – який має бути найдемократичнішим інструментом в світі, для нашої країни обернувся – анексією та окупацією певних територій.
Сьогодні, коли питання самовизначення територій є актуальним і для Європи, проведення референдумів жодним чином не може ставити під сумнів унітарність тієї чи іншої держави» — головний меседж виступу в Конгресі Гліба Пригунова!
34 – та Сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи триває. На порядку денному ще безліч питань, які стосуються втілення процесів децентралізації, адаптації внутрішньо-переміщених осіб та захисту прав людини.