Новини

Гліб Пригунов: «Підприємства-забруднювачі Дніпропетровщини мають відшкодувати свій «анти екологічний» внесок!»

!_MG_1083

Кривий Ріг є одним з найбільш забруднених міст всієї України. У більшості цю статистику забезпечують промислові підприємства, зокрема, «АрселорМітал Кривий Ріг».

У якості компенсації за свою діяльність підприємство придбало онкологічному диспансеру у Кривому Розі нове обладнання.

18 000 пацієнтів з усієї Дніпропетровської області перебувають на обліку в Онкоцентрі у Кривому Розі. Головний лікар мед закладу Сергій Беккер розповів журналістам, що сьогодні за чисельністю онкологічні захворювання займають друге місце після серцево-судинних:

«Ми приймаємо пацієнтів з онкологією кожного дня. Важливою умовою для їх одужання є своєчасна і точна діагностика. Саме для цієї мети слугує нове обладнання, яке отримав онкоцентр».

Апарат ультразвукової діагностики – це сучасний пристрій, яким користуються у кращих клініках Європи. Його вартість складає 3 300 000 грн.

За словами лікарів, апарат зможе покращити і прискорити діагностику пацієнтів, а також виявити супутні захворювання, що впливають на вибір правильної тактики лікування. Надзвичайно точне зображення дає змогу побачити утворення 5-6 мм у діаметрі, які зазвичай відповідають початковим стадіям раку. Якщо саме на цих етапах почати лікування, шанс одужання становить майже 90%.

Передача нового апарату відбулась за участю місцевої влади Кривого Рогу, представників підприємства «АрселорМітал» та Дніпропетровської обласної ради.

««АрселорМітал» є джерелом 80% забруднення та промислових викидів у Дніпропетровській області. Саме тому я завжди наголошую, що цей негативний внесок підприємства мають компенсувати. Обласна рада планує підписати меморандум з керівництвом «АрселорМітал» про те, що вони зобов’язуються у значно більшій кількості забезпечити медобладнанням криворізькі лікарні.

Онкодиспансер є комунальним підприємством обласної ради, тож одним із пріоритетів нашої роботи є сприяння якісному медичному обслуговуванню пацієнтів та підвищенню рівня технічного оснащення обласних мед закладів. За останні 4 роки в лікарні області надійшло понад 250 одиниць надсучасного обладнання. Лише у 2018 році на оснащення з обласного бюджету пішло 188 млн.грн.»,  — підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.