Новини

Гліб Пригунов розповів про шкільне навчання за новими стандартами.

IMG_2414

Сьогодні у ході спілкування з батьками, учнями і вчителями на святі першого дзвоника, голова обласної ради зазначив, що фінансування освіти виросло з 129 млрд грн у 2016 році до 222 млрд цьогоріч. А сільські школи в своїй більшості тепер жодним чином не відрізняються від учбових закладів міста. Розумні дошки, парти-трансформери, дидактичні матеріали та інші оснащення тепер доступні і у школі села Іванівка, поблизу Петриківки.

Гліб Пригунов розповів, що поступові зміни матеріально-технічної бази – це не єдине досягнення освітньої реформи: «Перш за все у навчанні першачків змінені пріоритети – на математику та язики, не буде домашніх завдань, збільшаться часи на фізкультуру. Перший місяць у школі пройде без підручників, діти будуть знайомитися зі школою та класом, вивчати безпечну дорогу до школи, створять збірку правил класу. Через такі базові речі дитина звикне до вчителя, однокласників, нового простору.»

Ознайомлюватися із новим простором школярі розпочали одразу на відкритті нового шкільного стадіону. Гліб Пригунов подякував народному депутату Андрію Павелко за безпосереднє сприяння у будівництві стадіону та додав: «Школа тут сучасна, нові вікна, щойно відремонтований дах, пожежна сигналізація. І педагоги тут працюють освічені – школа увійшла в сотню кращих за результатами ЗНО.»
Тож навчальний рік 2018-2019 розпочався зі святковим настроєм і цікавою спортивною атмосферою.

IMG_2310

 

IMG_2397

IMG_2407