Новини

Гліб Пригунов: «Спільними зусиллями ми повинні повернути людей до нормального соціального життя»

img_7368

Так прокоментував голова обласної ради відкриття Центру психічного здоров`я та травмо терапії Форпост HELP.

 Його унікальність полягає у тому, що тут переселенці з зони АТО та інші громадяни, які пережили травмуючи події відтепер можуть отримати спеціалізовану медичну, юридичну та соціальну допомогу в одному приміщенні. Таких центрів в Україні всього 3, і саме дніпровський є найпотужнішим.

 З початку воєнних дій волонтери-психологи, юристи, медики встигли надати допомогу більше тисячі постраждалим у різних точках міста, не маючи одного приміщення. І від сьогодні всі спеціалісти отримали окреме приміщення у провулку Універсальний,6, що у Дніпрі.

Центр розбудували силами Дніпропетровської обласної ради, міської ради, ряду громадських організацій та правозахисних груп, які об`єдналися та виграли грант у розмірі 60 тис.євро від Єврокомісії. Допомогу в організації центру також надали GIP (Грузія), International Alert (Великобританія).

Участь у відкритті центру взяв голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

«Підтримка – це найголовніше поняття, яке об`єднало зараз усіх українців. Наше місто стало надійним щитом для людей, які постраждали у зоні бойових дій, яким потрібна психологічна, соціальна, юридична чи медична адаптація і підтримка. Заради допомоги один одного у нас об`єдналися усі конфесії, бізнес, правозахисники, лікарні і саме головне – пересічні громадяни, які довели – чужої біди не буває», — зазначив Гліб Пригунов.

img_7361img_7541 img_7562