Новини

Гліб Пригунов: «У суспільстві має панувати закон, а не сила зброї!».

IMG_5854

Саме в цьому голова обласної ради вбачає відповідальність Національної поліції України, яка сьогодні відзначає свою третю річницю. Нова правозахисна структура, яка була створена рішенням Верховної ради 2 липня 2015 року, щодня віддано виконує свої обов’язки. Про це свідчить статистика, яку наводить Нацполіція. Зменшення кількості кримінальних проваджень з підозрою із одночасним зменшенням кількості проваджень направлених до суду на фоні зростання показників загальної злочинності спостерігається у багатьох підрозділах Дніпропетровської області.

«Все це показовий результат вашої непростої роботи, — зазначив голова облради Гліб Пригунов, нагородив правоохоронців та подякував за сумлінну службу, — ми живемо в непростий час, на сході палає війна, але країна знаходить в собі сили рухатися вперед. Саме поліцейським належить провідна роль у зміцненні законності і правопорядку, захисті прав та свобод людини, суспільство розраховує на принциповість і чесність працівників поліції».

Задля ефективнішої роботи правозахисної структури незабаром буде запущено в роботу Ситуаційний центр з управління нарядами поліції усієї області. У ньому розмістяться 28 операторів служби «102», 16 диспетчерів управління нарядами, 6 працівників аналітичного центру. У рамках програми також буде створена єдина обласна система відеоспостереження. Вона передбачає встановлення на вулицях потужних відео-камер з центральним виводом інформації у центр «102», які дозволять дуже точно розпізнавати обличчя правопорушників, фіксувати номери транспортних засобів та ін. На це з обласного бюджету було виділено 13 млн. грн.

Головне завдання такого Центру – це фіксація правопорушень, оперативне реагування, затримання правопорушників, аналітична робота. Крім того, Центр оперативно координуватиме роботу органів МНС, газових служб та інших структур по всій Дніпропетровщині.

«Все це є реалізацією загального світового підходу, який дозволяє повністю взяти під контроль криміногенну ситуацію у кожному куточку області, від маленького села до великого міста», — коментує голова обласної ради Гліб Пригунов.

4

IMG_5947

IMG_5954

IMG_6059