Новини

Гліб Пригунов: «Інвестиції у культурні надбання людства не для власного збагачення заслуговують особливої поваги».

img_0012

Голова Дніпропетровської обласної ради нагородив спеціальною нагородою  — медаллю започаткованою до Дня 25-річниці Незалежності Олега Наумова. Церемонія нагородження відбулася на урочистому відкритті виставки народної художниці Марії Приймаченко у Музеї українського живопису.  Олег Наумов велику частину свого життя колекціонував роботи саме Дніпропетровських художників, а в 2013 році відкрив власний музей, який і став креативною окрасою нашого міста.

Виставка  Марії Приймаченко стала ще одним подарунком дніпровцям та гостям міста.  В її полотнах можна бачити і  язичницькі мотиви, і казкових  звірів  і орнаменти  — всі вони вражають  кропітким виконанням і вмілим поєднанням різних відтінків.

Мистецтвознавці запевняють, що вона вчила нас бачити у всьому красу, і залишатися дитиною до старості — її картини дійсно повертають у дитинство, в них немає нічого крім нестримної фантазії і правильної, народної, енергетики.

«Окремої поваги варті люди, які допомагають нам доторкнутися до прекрасного, організовують надзвичайні виставки і навіть відкривають приватні музеї. Всю свою енергію та працелюбність Олег Наумов вкладає в розвиток мистецтва, в його популяризацію, аби якомога більше людей могли доторкнутися до прекрасного. Музей українського живопису – це справжній острівець мистецтва в нашому промисловому місті», — підкреслив Гліб Пригунов в своїй урочистій промові.

 

img_0016 img_0045 img_9921 img_9971