Новини

Гліб Пригунов: «Ініціатива не карається!».

IMG_7115

Дніпропетровська обласна рада виділила більше 13 млн грн на розвиток територій ОТГ, а саме, на співфінансування їх власних інфраструктурних проектів. За підсумками конкурсу проектів і програм місцевого самоврядування 21 громада отримає фінансову допомогу від обласної ради.

Сьогодні Гліб Пригунов вручив переможцям відповідні сертифікатами на суму від 200 до 800 тис. грн. Першочергові питання, які хочуть вирішити ОТГ цьогоріч, стосуються вуличного освітлення, впровадження енергозбережних заходів у школах та садочках, реконструкції систем водопостачання, створення просторів для дозвілля, ролердрому, ремонту амбулаторії, розвитку культурного простору та інші. Реалізація такого конкурсу дозволяє Дніпропетровщині покращити процес впровадження децентралізації – коли громади розуміють відповідальність за власну землю, піклуються про свою інфраструктуру та хочуть активно розвиватися.

Рішення стосовно виділення коштів на відповідний проект приймала спеціально створена комісія на чолі із заступником голови облради Мгером Куюмчяном. Із 29 претендентів на співфінансування обрали найкращих. Головна умова – поданий на розгляд проект має бути максимально корисним для відповідної території, а також повинен відповідати Стратегії розвитку області на період до 2020 року.

Голова обласної ради Гліб Пригунов привітав переможців і зазначив: «Дніпро не може казати, що робити, ремонтувати, будувати або навпаки не будувати ОТГ на місцях. Завдяки децентралізації зараз громада сама відповідає за власні території. Самостійно ініціює ті чи інші проекти розвитку, які необхідні на думку місцевих мешканців. А консолідація всіх рівнів влади та ініціатива громад допоможе розвивати і створювати нову інфраструктуру нашої області».

Також на заході голова обласної ради зазначив, що у майбутньому цей конкурс має налагодити міжмуніципальні зв’язки між громадами задля реалізації великих спільних проектів – транспортного сполучення, переробки сміття та інших.