Новини

Гліб Пригунов і родини загиблих бійців визначились із спільними діями.

IMG_8936

Голова Дніпропетровської обласної ради провів робочу зустріч з ГО «Родинне коло». До неї входять члени родин загиблих Дніпропетровщини. Підняли основні питання, які хвилюють рідних полеглих бійців.

Говорили про санаторне лікування для дітей, психологічну реабілітацію членів родин загиблих, про отримання пільг, статусу та земельних ділянок, і багато іншого. Поміж іншого, члени організації розповіли Глібу Пригунову про свої заплановані ініціативи.

Проект «Хода родин героїв України» хочуть провести всіма східними областями. Головна мета – зв’язок з родинами загиблих у інших областях та свідчення про подвиг за героїв.

Один із глобальних проектів «Родинного кола» — це запровадження патріотичного виховання у школах: уроки,пам’ятні дошки, поїздки до музею АТО та інше.

«Було дійсно багато питань. Усі детально розібрали, і дуже добре, що це відбувалося у формі діалогу, так би мовити спільного «мозкового штурму». Прикро лише те, що на місцях є старі чиновники, до яких люди змушені ходити як «прохачі», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

 Громадська організація «Родинне коло» почала працювати офіційно близько року тому. Підтримка у складних життєвих обставинах, необхідні консультації, організація простору для спілкування і зустрічей — такі основні завдання організації.

Діяльність організації активно підтримує Дніпропетровська обласна рада. У 2017 Гліб Пригунов та депутати проголосували за програму щомісячних виплат членам родин загиблих учасників АТО. Виплати у розмірі прожиткового мінімуму отримує кожен член родини.

Також у санаторіях області оздоровлено 852 учасники АТО та 16 членів сімей загиблих. За рахунок державної субвенції було придбано 57 квартир для родин загиблих.

За кошти обласного бюджету були видані спеціальні методички для членів родин загиблих бійців. У методичках можна дізнатися про доступні програми та допомогу пільговим категоріям.

IMG_8939 IMG_8944 IMG_8963 IMG_8985