Новини

Голова ВР вперше у Дніпрі за останні 10 років — аеропорт, космічні технології , нагороди лікарям та підтримка військових

!_MG_3114

Вигляд майбутнього аеропорту Дніпра вже можна побачити на графічному зображенні. Про деталі його будівництва доповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. Смуга будуватиметься паралельно існуючій. Головна її особливість в тому, що на неї зможуть сідати великі літаки, такі як Боінг-777. На сьогодні це можливо лише в Борисполі.

Аеропорт Дніпра також отримає новий термінал. За його будівництво візьметься приватна компанія Олександра Ярославського DCH.

«Тендер на проектування аеропорту вже оголошений, тож, в грудні має бути визначена компанія — проектант. До квітня 2020 ми плануємо мати проект нового аеропорту і вже влітку приступити до будівництва», — розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Раніше голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник повідомив: «Будівництво нової злітної смуги фінансуватиметься з державного бюджету. На 2020 рік для цього виділили 1 млрд грн, 200 млн на проект».

Із деталями найбільш передових виробництв космічної галузі Дмитра Разумкова ознайомили на КБ «Південне». Молоді вчені спеціалісти КБ, яких сьогодні близько 30% від усього колективу, розповіли про прискорення виробництва деталей для ракетної техніки на 3D принтері, про запровадження цифрових технологій та дистанційного управління, а також про замкнутий цикл виробництва, що дозволяє виготовляти продукцію з максимальною додатковою вартістю. Голова ВР позитивно оцінив науковий та кадровий потенціал КБ «Південне» та зазначив, що наступним кроком у розвитку галузі стане залучення інвестицій.

Також Дмитро Разумков відвідав лікарню імені Мечникова, яку назвав «медичним форпостом» України. Нагородив лікарів та медсестер державними відзнаками: «Професійна команда, міцний колектив, який врятував тисячі життів поранених. Це справжній подвиг, але я сподіваюсь у вас більше не виникне необхідності його повторювати. Бажаю міцного здоров’я та миру!», — звернувся до лікарів Дмитро Разумков.