Новини

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині

index

Починаючи з минулої п’ятниці, 28 жовтня, на Дніпропетровщині не було жодного дня без обстрілів. Найбільше з районів області від ворожих атак страждає Нікопольський. Від регулярних обстрілів, які тривають там вже кілька місяців, в районі пошкоджено або зруйновано більш ніж півтисячі багатоповерхівок і близько 1300 приватних будинків.

«Від дій окупаційних військ російської федерації протягом тижня на Нікопольщині постраждали троє людей (дві жінки та чоловік), одна жінка загинула. Всього ж від початку повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну внаслідок збройної агресії окупантів на території Дніпропетровської області загинуло 159 осіб, з них 6 – це діти.

Збільшилася кількість атак дронами-камікадзе. Починаючи з минулої п’ятниці, зафіксовано влучання ворожих БПЛА по промисловим підприємствам та об’єктам енергетичної інфраструктури у Кам’янському районі, Кривому Розі та Павлограді. Але є й хороші новини: за сім днів сили ППО збили над Дніпропетровщиною 21 дрон-камікадзе», – повідомив Микола Лукашук.

Окупанти били по області і ракетами: атаки сталися у понеділок і четвер. Ціллю були енергетичні об’єкти, промислове та водне підприємства. Тож очільник обласної ради нагадав про необхідність тотальної економії електроенергії.

«Щодо розмінування територій області. Від початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України, групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС Дніпропетровщини знищено 6026 одиниць боєприпасів, з них на території Дніпропетровської області – 5423 одиниць сучасних та 291 одиниць застарілих боєприпасів, на території Херсонської області – 312 одиниць сучасних боєприпасів», – підсумував Микола Лукашук.

Станом на сьогоднішній день на Дніпропетровщині проживає 363,5 тисячі ВПО. Кривий Ріг прийняв 64 тисячі осіб, Дніпро – 146,6 тисяч.