Новини

Голова Дніпропетровської обласної ради зустрівся з Почесним консулом Литовської Республіки у Дніпрі Віталієм Півняком.

photo_5213437930922690747_y

 

Основна мета зустрічі – визначення пріоритетів та налагодження співпраці під час війни.

«Це була дуже плідна зустріч. Відзначив актуальність теми реабілітації українських військовослужбовців та цивільних громадян. Запропонував пану консулу розглянути питання розширення таких програм, особливо – щодо протезування захисників України. Використання сучасних світових практик та технологій в цьому питанні для нас – дуже актуальна тема», – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Дніпропетровська область та Литва є давніми партнерами у різних сферах. Почесне консульство Литовської Республіки у Дніпрі активно сприяло збереженню товарообігу між Україною та Литвою в умовах війни, забезпечуючи безперебійні поставки товарів першої необхідності, пального тощо. Також реалізовувало велику кількість програм, зокрема – проєкти реабілітації військових та цивільних. Надавалася допомога дітям з тимчасово окупованих територій.

«Консульство також сприяло передачі медзакладам Дніпропетровщини обладнання та медикаментів, підготовці фахівців тощо. Наразі проводиться активна робота на рівні університетів, планується розвиток міжрегіональних відносин. Ми завжди раді допомогти Дніпропетровщині в цей нелегкий час», – сказав Віталій Півняк, Почесний консул Литовської Республіки у Дніпрі.

Микола Лукашук подякував Віталію Півняку за надану раніше допомогу і висловив сподівання щодо подальшої співпраці. Також учасники зустрічі домовились посилити співробітництво на міжнародному рівні із залученням Дніпровського дипломатичного клубу, який очолює Віталій Півняк. Наприкінці Микола Лукашук привітав народ Литовської Республіки в обличчі пана консула з прийдешнім Днем відновлення незалежності Литви.