Новини

Голова Дніпропетровської обласної ради взяв участь у першому Україно-Американському Форумі

IMG_2850

Захід проходить у Києві і має на меті прискорити інтеграційні процеси між діловими колами США та України, налагодити співпрацю, спрямовану на відновлення України.

«Разом з обласним депутатом Сергієм Амеліним представляємо Дніпропетровщину на першому Україно-Американському Форумі.
На порядку денному – питання підтримки української економіки в умовах війни, залучення інвесторів зі США до відбудови та розмінування українських земель», – зазначив Микола Лукашук.

Сьогодні США є одним з найактивніших партнерів України. Саме тому Перший Україно-Американський Форум має стати новою сторінкою у цих відносинах.

«Головне – прецеденти, які створять передумови для збільшення кількості проєктів відновлення. Ми закликаємо інвесторів, які вже співпрацювали з нашою державою раніше, повертатися в Україну. І шукаємо нових», — зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Серед пріоритетних питань – енергетика, економіка, військовий сектор, гарантії безпеки.

«Мав нагоду поспілкуватися з одним з найкращих, за версією видання «Forbes», українських економістів Романом Шереметою. Він має один з найвищих рейтингів молодих економістів у світі за рейтингом IDEAS. Передав пану Роману, а також колишньому спеціальному представнику Державного департаменту США з питань України Курту Волкеру інвестиційний паспорт Дніпропетровщини. І запросив з візитом до Дніпропетровської області», – підсумував голова облради Микола Лукашук.

IMG_2846

IMG_2814 IMG_2851