Новини

Голова Дніпропетровської обласної ради долучився до засідання фокус-групи з питань України Асамблеї Європейських Регіонів

Без имени-1

Засідання відбулось в м. Барселона (Іспанія). Закордонні гості також мали змогу долучитись онлайн. Під час зустрічі учасники говорили про програми підтримки ЄС (INTERREG) та відповідні інституції, можливості для підприємництва, торгівлі та налагодження зв’язків, а також про діяльність уряду Каталонії з підтримки відновлення.

«Співпраця з європейськими партнерами дозволить нам відбудувати регіон, створити нові робочі місця і залучити до роботи внутрішньо переміщених осіб та наших бійців, які повертаються з фронту. В нас є гідні пропозиції для інвесторів щодо розвитку та відбудови регіону. Основні проєкти стосуються галузей критичної інфраструктури, теплоенергетики, медицини, реабілітації, забудови й зведення житла для ВПО. Дніпропетровська обласна рада, депутатський корпус обласної ради, всі ми працюємо на перемогу», — розповів голова обласної ради Микола Лукашук.

Завдання фокус-групи — зʼясувати якої підтримки потребують учасники та окреслити потенціал залучених регіонів на довгострокову перспективу. В у довгостроковій перспективі — створити діалоговий майданчик для обміну знаннями та досвідом, залучення інвестиції та відновлення економіки українських регіонів.

У другий день зустрічі учасники сфокусують увагу на інструментах фінансування ЄС і доступі до них.