Новини

Голова Дніпропетровської обласної ради взяв участь у Конгресових слуханнях з питань механізмів взаємодії суб’єктів державної регіональної політики та розвитку регіонів.

IMG_20230817_173913_633

 

На заході особливу увагу приділили визначенню чітких завдань для кожного рівня влади, пріоритетів у питанні відновлення держави.

 

«Які громади потребують першочергової відбудови, чи доцільно відновлювати кожен зруйнований обʼєкт, яку специфіку мають області України – ці та ще безліч питань потребують комплексного вирішення і спільного бачення. Успішна робота неможлива без єдиної стратегії і без єдності між органами влади та органами місцевого самоврядування», — зазначив Микола Лукашук.

 

Голова облради підкреслив, що прикордонні з країною-агресором території після Перемоги все рівно залишаться ризиковими і не будуть територіями сталого розвитку. Тож для них навряд підійдуть ті стратегії, які зможуть реалізовуватися, наприклад, в західних регіонах України.

 

«Якщо в нас не буде чіткого розуміння роботи економіки у прикордонних областях, держава не зможе допомогти цим територіям. Адже загальні правила навряд спрацюють. Говорячи про всю Україну, маємо зробити детальний аналіз понівечених чи зруйнованих обʼєктів у розрізі регіонів, щоб рухатися в одному напрямку», — продовжив голова облради.

 

Окремо учасники заходу обговорили особливості роботи агенцій регіонального розвитку та інвестиційних агенств в процесі стратегічного планування відновлення й сталого розвитку громад, а також виклики, які перед ними стоять.

 

«Також мав нагоду звернутися до присутніх нардепів із питанням нової системи оплати праці, передбаченої законопроєктом про реформування зарплат на держслужбі. Ми розуміємо, що низька зарплатня призведе до відтоку кадрового потенціалу і до навантаження на обласні бюджети. Тому оплата праці держслужбовців та співробітників органів місцевого самоврядування має бути гідна», — підсумував Микола Лукашук.