Новини

Голова обласної ради провів робочу зустріч з керівниками професійно-технічних навчальних закладів.

IMG_2696

Учасники заходу обговорили поточні питання та виклики, які стоять перед закладами у військовий час.

«Це 13 ПТУ з різних громад області. Нещодавно всі вони перейшли до Дніпропетровської обласної ради від Міністерства освіти і науки.
Фактично, матеріально-технічна база цих закладів не відповідає ані потребам, ані будь-яким сучасним нормам. Що казати, коли в деяких ПТУ студентів навчають працювати на обладнанні, яке вже 5 років не випускається», — зазначив Микола Лукашук.

Втім, голова облради акцентував на тому, що в обласних ПТУ працюють професійні та досвідчені викладачі.

«Наша головна мета — зберегти ці кадри, оновити профтехосвіту області. Зробити дійсно потужну базу для навчання найкращих фахівців в Україні. Це одна з першочергових задач, адже від наявності таких спеціалістів залежить розвиток українського ВПК і наша майбутня Перемога», — сказав голова облради.

Він повідомив, що більшості ПТУ потрібен ремонт та нове обладнання. Втім, треба рахуватися з викликами військового часу.

«Зараз кожна гривня є надзвичайно важливою. Тож, ми не можемо зробити капітальний ремонт у закладі, наприклад, в одній з громад Нікопольського району, який постійно обстрілюється ворогом. Це буде означати викинути гроші «на вітер». Тож, обговорили усі проблемні питання. Попросив керівників наших ПТУ скласти перелік усіх нагальних потреб. Будемо розглядати на депутатській комісії і вирішувати, що і де робити», — підсумував Микола Лукашук.