Новини

Готовність електромереж Дніпропетровщини до зими, бюджет 2024, підтримка сил оборони та багато інших важливих для області питань.

msg-1411992881-6441

У Дніпропетровській обласній раді відбулась нарада за участю керівництва області, всіх 86 громад Дніпропетровщини, голів районних рад, депутатів і представників управлінь обласної ради та департаментів ОВА.

«Заслухали доповіді керівників громад щодо готовності до опалювального сезону. Є питання, які треба вирішити, але всі готові до зими. Визначили головні пріоритети формування обласного та місцевих бюджетів на 2024 рік. Обговорили питання розвитку медичної системи регіону», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Про стан електромереж перед зимовим періодом доповів Андрій Терещук, керівник «ДТЕК Дніпровські електромережі».

«Наразі область готова до різних сценаріїв. Ми розуміємо, що ворог може відновити спроби зруйнувати нашу енергосистему, обстрілюючи обʼєкти критичної інфраструктури. Саме тому зараз енергетиками проводяться усі необхідні поточні ремонти, забезпечуються захистом усі підстанції, посилюється стійкість та надійність електромереж.
Головна мета — зробити все, щоб електромережі були готові до викликів зими і, за можливості, уникнути відключень», — зазначив Андрій Терещук.

До участі у нараді долучився і начальник ОВА Сергій Лисак:

«Обговорили ключове. Зокрема, підготовку до опалювального сезону й захист критичної інфраструктури від можливих ворожих атак. Область рухається за графіком. Потурбувалися про резервні джерела живлення, запаси паливно-мастильних матеріалів. Укомплектували ремонтні та аварійно-відновлювальні бригади. Спільно маємо зробити все, аби мешканці були з водою, газом, електроенергією».

«Дякую нашій великій команді, начальнику ОВА Сергію Лисаку, депутатському корпусу, усім управлінням обласної ради, департаментам ОВА, мерам міст, головам районних і селищних рад.
Велика подяка нашим Захисникам і Захисницям, які боронять нашу територіальну цілісність та суверенітет», — підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.