Новини

Громади Дніпропетровщини — за екосвідомість: Сурсько-Литовщина виграла грант від Британії

sbor-scaled

Сурсько-Литовська громада отримала фінансову підтримку від British Council Ukraine за програмою «Active Citizens» на реалізацію проєкту «Громада в стилі ECO». За кошти, надані Британською радою в Україні, на території ТГ будуть встановлені контейнери для сортування сміття. Їх розташують в комунальних закладах громади: садочках, школах, лікарнях. Також буде налагоджений регулярний вивіз відсортованої сировини.

«За статистикою, одна людина продукує на рік понад 1,5 тонни відходів. Частину з них можна використати вдруге. Втім, спершу пластик, папір, кришки чи інший непотріб треба здати на перероблення. Спеціальні сміттєві баки для сортування суттєво полегшують цей процес. Зараз Дніпропетровщина впевнено рухається до запровадження «зелених рішень», використання альтернативних джерел енергії, мінімізації відходів тощо. В регіоні діє комплексна програма (стратегія) екобезпеки та запобігання змінам клімату на 2016-2025 рр. До якої включені пункти із раціонального використання та зберігання відходів, придбання сучасної спецтехніки та розробка регіонального плану управління відходами.  Обласна влада підтримує екологічну ініціативу Сурсько-Литовської громади. Ми разом рухаємось в одному екологічному напрямку», — зауважив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Реалізація проєкту «Громада в стилі ECO» стала можливою завдяки зусиллям депутатів й представників органів місцевого самоврядування, громадської організації «Без Меж», а також активних мешканців громади. Наразі активісти пропонують містянам долучатись до екопроцесу й встановлювати на своїх вулицях контейнери для збору пластику.