Новини

Громади запрошено взяти участь у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування»

ffe008f4f5f5f779ab28dab2ea1079bd-1024x512

Мінрегіон оголошує початок щорічного конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році. До участі запрошуються органи місцевого самоврядування всіх рівнів.

Це ювілейний десятий конкурс кращих практик місцевого самоврядування в Україні. Учасники мають заповнити заявку і надіслати її до 30 вересня 2021 року електронною поштою на адресу best.practice.ukraine@coe.int.

Надіслані практики мають демонструвати належний рівень консолідації населення громади, умови,якіствориламісцевавлададлязабезпеченнязгуртованостітарівних можливостей для самореалізації кожної суспільної групи,зокрема тих,які проживають за межами адміністративних центрів територіальної громади. Під час реалізації практик має бути застосований принцип толерантності та взаємоповаги до всіх незалежно від походження, статті, віку, соціального статусу, особливих потреб, національності тощо.

Більше інформації про конкурс та умови участі читайте у буклеті.

Організатори — Мінрегіон у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» та у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Всеукраїнською асоціацією громад.

Конкурс проводиться відповідно до наказу Мінрегіону № 118 від 19.05.2021 (завантажити), яким затверджено оновлену форму заявки (завантажити). Організатор просить органи місцевого самоврядування дотримуватися саме такого формату під час підготовки практик до участі в Конкурсі.

Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 044 590 47 76 та 044 303 99 16.