Новини

Дебальцевський плацдарм: шість років потому

C74DE70C-0448-47D4-99E3-FEF35A79F985

На честь шостої річниці виводу українських військ із Дебальцевського плацдарму у Дніпрі вшанували пам’ять полеглих героїв. На Алеї героїв зібралися представники обласної та міської ради, адміністрації, військовослужбовці, волонтери та небайдужі містяни.

Захід розпочали з державного гімну. Його виконав військовий оркестр оперативного командування «Схід». Присутні згадали основні події боїв, що точилися поблизу Дебальцевого.

«Втрат під Дебальцевим було б набагато менше, якби тоді у 15-му не обстрілювали швидкі, — згадує радниця голови обласної ради Тетяна Губа. — Машини невідкладної допомоги прицільно розстрілювали з протитанкових керованих ракет, танків та іншої ворожої техніки. Ті події і досі боляче згадувати. Втім, саме тоді увесь світ зрозумів, завдяки мужності і незламності наших земляків та всіх захисників України ворога було зупинено».

Нагадаємо, бої під Дебальцевим тривали з 25 січня по 18 лютого 2015 року. Сьогодні хвилиною мовчання вшанували воїнів, які віддали життя під час оборони та утримання позицій на сході країни. На знак невгасної пам’яті до стел зі світлинами бійців поклали квіти.