Новини

День другий у Стразбурзі – про рецепт боротьби із корупцією, конфлікт інтересів та кодекс поведінки.

45674711_897839587270493_3353045431427792896_n

Робота голови обласної ради Гліба Пригунова у складі української делегації на Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи продовжується. Другий день сесії став дуже жвавим на обговорення вищезазначених питань.

Тема корупції – чи не найболючіша проблема багатьох країн. Так званий «конфлікт інтересів» — ситуація, при якій особиста зацікавленість людини може вплинути на процес прийняття рішення. Вирішувати цю проблему слід систематично як на державному рівні, так і на місцях. Шляхи подолання корупції в муніципалітетах презентували сьогодні представники європейських країн.

Отже, рецепт боротьби від Конгресу, розповів на своїй сторінці у Фейсбук голова облради Гліб Пригунов: «У прийнятій резолюції зазначається, по-перше, створити незалежні комітети з питань етики для перегляду фінансової діяльності членів, визначити потенційні проблеми, і рекомендувати заходи щодо їх виправлення. По-друге, сприяти проактивному розкриттю інформації до публічного запиту, посилити підзвітність. Також, підвищити рівень поінформованості про запобіжні заходи щодо конфлікту інтересів на місцевому та регіональному рівнях. Створити канали звітування, такі як інформаційні гарячі лінії. Останнє, сприяти обміну інформацією та знаннями між міжнародними організаціями. Резюмую: йдемо шляхом реальної зміни організаційно – політичної культури на більш відповідальну та з високими етичними стандартами!»

Окрім цього, в рамках теми детально розглянули і етичну сторону цього питання. Загально прийняті норми поведінки та моралі, якими повинні керуватись представники регіональних та місцевих влад.

Також сьогодні пройшла презентація проектів молодіжних делегатів на 2018 рік. Конгрес на постійній основі співпрацює із молоддю, адже одним із важливих принципів роботи є розвиток співпраці молодого покоління із владою.

Нагадаємо, Конгрес представляє понад 200 тисяч європейських муніципалітетів і регіонів. Це місце для обговорення загальних проблем, особливо у так званих «молодих демократіях», досліджує стан місцевої і регіональної демократії, ступінь реальної участі громадян у реалізації влади, представляє інтереси місцевих та регіональних влад при виконанні європейської політики, заохочує прикордонне співробітництво з метою встановлення та підтримки миру.

35-а сесія Конгресу триває.