Новини

День пам’яті та примирення – Дніпропетровщина відзначила покладанням квітів!

!_MG_2373
8 травня Україна та демократичні держави Європи вшановують пам’ять загиблих у роки  Другої світової війни. Сьогодні у Дніпрі  відбулась жалобна хода та покладання квітів біля меморіального комплексу у парку Пам’яті та примирення. У заході взяли учать ветерани, рідні загиблих, небайдужі громадяни, а також представники духовенства та обласної влади.

День пам’яті та примирення в Україні відзначають згідно підписаному у 2015 році указу Президента. Головною метою цієї дати є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму.

«Війна та людські жертви – це найгірший шлях розв’язання будь-яких конфліктів. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих українців, які віддали своє життя за свою землю та за те, аби їх нащадки мали мирне небо над головою. Отже, і зараз нашим головним завданням є збереження свободи  та  незалежності, за яку боролись і наші земляки у Другій світовій війні!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.