Новини

День соборності у Дніпрі відзначили покладанням квітів

7BB69D90-9595-49BB-8435-10235F5D32F5

Без масових та урочистих заходів. Біля пам‘ятника молодому Шевченку зібрались представники від обласної та міської влади.

«День соборності України — одне з найважливіших державних свят. Мабуть, друге після Дня Незалежності. Ми не могли залишити його поза увагою. Стримано, пам‘ятаючи про умови карантину, без зайвих урочистостей, але із повагою до тієї дати, яка символізує єдність і силу українського народу», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Офіційно у Дніпрі День соборності щороку відзначають разом з усією Україною 22 січня. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

У документі зазначалося:

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».