Новини

Депутати і працівники виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради долучилися до Дня донора в одній із лікарень регіону та здали кров для оборонців України.

IMG_8862

Свою кров для поранених воїнів і цивільних здали й поліцейські, військові, спортсмени та небайдужі містяни.

«У нашій лікарні за час війни захисникам і захисницям України перелили 14 тонн крові. Це кров дніпрян, яка рятує життя героям. Ми закликаємо усіх долучатися до подібних акцій, адже це допомагає вижити десяткам тисяч людей», – сказав генеральний директор медзакладу Сергій Риженко.

Кров можна зберігати протягом обмеженого періоду часу. Тому, щоб донорська кров була доступна завжди, де вона необхідна, її має постійно здавати достатня кількість здорових людей.

«За статистикою, кожен третій мешканець нашої планети потребує донорської крові. В Україні це питання ще більш актуальне – через повномасштабну війну. Щодня наші захисники мають потребу у донорській крові. Тож власним прикладом ми показуємо наскільки важливо долучатися до таких акцій», – підкреслила начальниця управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

Донором крові або плазми може стати кожен здоровий громадянин України віком від 18 років та вагою не менше 50 кг, звернувшись у найближчу станцію переливання крові.