Новини

Держпроєкт “єРобота” – визначені переможці. Дніпропетровщина зайняла 3 місце за активністю учасників

DF9D66DE-6EA3-4703-8CE7-8C75FE0D0FF3

Як повідомляють у Мінекономіки, визначено 1115 переможців, які отримають від держави гранти на відкриття та розвиток бізнесу. За словами Міністра економіки України Тетяни Бережної, заявки подали 10116 учасників:

«Найбільш популярною є програма “Власна справа”, на отримання гранту за якою подали заявки 9 тисяч українців, що прагнуть започаткувати свій бізнес або розширити його. З них успішними є 1038 заявок, загальна сума, яка буде виплачена державою по ним складає 240 млн грн».

Найбільш активними серед учасників проєкту були мешканці Києва (16%), Київської (10%), Дніпропетровської (8%), Полтавської (8%), Львівської (7%), Рівненської (7%) областей.

Серед видів діяльності, які обирають українці для запровадження власної справи є оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, переробна промисловість, тимчасове розміщування й організація харчування, надання інших видів послуг,  професійна, наукова та технічна діяльність.

Сьогодні, 5 вересня, розпочалася 6 хвиля подачі заявок на отримання гранту в рамках програми “Власна справа”.

За підрахунками Мінеконом, реалізація урядових грантових програм проекту “єРобота” дасть можливість створити в Україні понад 300 тисяч нових робочих місць.