Новини

Дипломатичні перемовини Франції та керівництва області.

IMG_1472

Як розширити представництво французького бізнесу в області – головна тема зустрічі голови обласної ради Гліба Пригунова та посла Франції в Україні пані Ізабель ДЮМОН. Сторони обговорили перспективні напрямки бізнес-партнерства. Приклади успішного французького бізнесу в області вже є у сільському господарстві, рітейлінгу та банківській справі. Слід зазначити, що у 2017 році зовнішньоторговельний оборот області із Францією склав майже 100 млн. дол. Ці показники мають тільки зростати, переконані учасники зустрічі.

Представники європейської країни чітко зазначили свою готовність інвестувати ресурси до області. Голова обласної ради Гліб Пригунов зазначив, що готовий збирати аудиторії, голів ОТГ, бізнесменів та інших спеціалістів задля залучення людей і розширення французько-української співпраці: «Що отримує наша область коли залучає до себе іноземні інвестиції? Перш за все, це поповнення бюджету, розвиток інфраструктури, наявність робочих місць, престиж та обізнаність у новітніх технологіях. По-друге слід зазначити поступове укріплення зв’язків із Європою. Франція у цьому випадку не є виключенням. Високорозвинена держава, співпраця з якою зможе дати області багато привілеїв».

Французька республіка — європейський стратегічний партнер України. Франція — країна, яка у рейтингу економік світу займає 5 місце, усіляко підтримує Україну на зовнішньополітичній арені. 2018 рік визначений роком французької мови в Україні. Тож сторони обговорили можливість проведення Днів французької мови у Дніпрі, обмінялися пам’ятними подарунками і домовилися про подальший діалог.