Новини

Дніпровська система підготовки до національного мультипредметного тесту стане доступною всій Україні

zno8

 

Про це заявив Артем Трапезніков, директор КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» ДМР.

Він розповів, що сьогодні вже отримають доступ до реєстрації учні Києва, Харкова, Львову та Одеси. Протягом доби — й інші міста країни.

«З моменту анонсування МОН мультипредметного тестування для вступу у ВНЗ у нас було дуже багато питань. Якими будуть тести, як до них готуватись? Тож, було прийняте рішення про запуск онлайн платформи для підготовки до тесту. Її розробили у Дніпрі. 5 тижнів платформа вже працює. 11-класники області навчаються, допомагаємо і дітям переселенців. Лекції проходять онлайн у понеділок і середу».

Лекції читають провідні викладачі вишів Дніпра. Усі матеріали доступні у записі. На платформі вже викладено 1000 тестів для перевірки знань та підготовки до НМТ, 50 конспектів, 20 лекцій з математики, 17 – з історії України та 18 – з української мови.

«Наразі вже більше 3 тисячі учнів зареєструвалося, щодня додаються 150-200 учасників. Система верифікує учнів. Тобто доступ до платформи отримують лише ті, хто дійсно навчається у тій чи іншій школі країни. Аби долучитись, переходьте за посиланням http://edu.dniprorada.gov.ua », — пояснив Артем Трапезніков.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти вже 149 тисяч учасників заповнили спеціальну форму, яка підтверджує участь у НМТ. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

На офіційному сайті МОН зазначено, що передбачений також вибір із запропонованого переліку населеного пункту, зручного для складання основної сесії НМТ, залежно від того, де перебуває учасник, – в Україні чи за кордоном. Так, бажання складати національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 134,5 тис. осіб та майже 14,5 тис. за кордоном.

Детальніше читайте тут