Новини

Дніпропетровському обласному методичному ресурсному центру виповнилося 30 років.

photo1709637300

За цей час його фахівці допомогли десяткам тисяч дітей з особливими освітніми потребами.

Центр — унікальний в Україні. Він має сучасне оснащення та використовує найновітніші методи роботи, надаючи консультативно-діагностичну та корекційно-реабілітаційну допомогу дитячому та дорослому населенню Дніпропетровської області.

У закладі працюють професійні дитячі психологи, дефектологи, невропатологи, педагоги. Діють кабінет функціональної діагностики, центр раннього втручання, спеціальна початкова школа, реабілітаційний комплекс, де є і арт-студія, кімнати соціальної адаптації, ігрової терапії, індивідуального консультування. Спеціалісти центру навчають психологів, корекційних педагогів з інших установ, а також батьків правильної взаємодії з дітьми, котрі мають порушення розвитку.

«Дякую усьому колективу центру за надзвичайно важливу роботу, яку ви продовжуєте попри всі складнощі воєнного часу. Щодня ви робите неймовірне задля майбутнього України – наших дітей», – сказав Анатолій Коломоєць – начальник управління з питань охорони здоров’я, соцполітики та розвитку освітньої галузі Дніпропетровської облради.

Один із підрозділів закладу – мобільний інклюзивно-ресурсний центр, що надає психолого-педагогічну допомогу дітям з усієї області. Адже загалом установа спрямувала свою діяльність в першу чергу на роботу з територіальними громадами Дніпропетровщини, маючи на меті узагальнення практичних та методичних напрацювань, супровід запровадження системи комплексної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, які мешкають на території регіону.