Новини

Дніпропетровські аграрії вже зареєструвались в ДАРі

0B36AE1D-0E3E-4F74-AB23-18C3E3C95FC6

Державний аграрний реєстр запрацював. Це автоматизована електронна система, створена за допомоги ЄС для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування всіх видів підтримки аграріїв України.

«ДАР — це єдиний цифровий хаб для агровиробників всієї України.
Можно подати заявки на отримання державних субсидій, цільових субсидованих кредитних програм, а також позик та технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.
Витративши кілька хвилин на реєстрацію в ДАРі, можна в режимі реального часу отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявки на участь в них», — розповіла Любов Клімович, начальник управління агропромислового розвитку департаменту екномічного розвитку ОДА.

Наразі вже в ДАР зареєстровано 8 тис осіб з усієї України. З 1 вересня з’явилися перші програми безповоротньої допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн.
Фінансування надається фермерам, які обробляють від 1 до 120 га угідь, і тим, хто утримує поголів’я корів від 3 до 100 корів.

«Це дуже зручна платформа. Наше підприємство вже зареєструвалося, відразу підтягнулися наші земельні ділянки. Ми бачимо всі наші плюси та мінуси, які ділянки не внесені.
З нашої асоціації вже близько 200 осіб зареєструвалися.
В основному кошти плануємо витрачати на посівний матеріал та дизельне паливо», — зазначив
Олександр Чабанов, заступник голови Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області.