Новини

Дніпропетровщина входить в ТОП-10 найбільш комфортних регіонів для ведення бізнесу

6F2D10C9-4D84-4A15-9A3F-525488490319

Такими є результати дослідження «Regional Doing Business — 2020».

Очолюють рейтинг Житомирська, Чернігівська, Рівненська, Вінницька та Івано-Франківська області.
Останні рядки в рейтингу займають Київська область, Луганська область, Харківська область, Херсонська, Хмельницька та Миколаївська області.
Рейтинг «Regional Doing Business — 2020» визначається за сумою балів, набраною за такими показниками:
— відкриття бізнесу,
— сплата місцевих податків,
— оформлення земельної ділянки,
— приєднання до електромереж,
— отримання дозволів на будівництво електронні сервіси.
Дніпропетровська область лідирує за показником «електронні сервіси» і має високі бали по компонентах «оформлення земельної ділянки» та «отримання дозволів на будівництво».
«На базі Дніпропетровської обласної ради працює агенція DIA. Це наше обласне підприємство, яке допомагає залучати інвесторів. Спеціалісти DIA надають потенційним інвесторам інформацію про можливості регіону, супроводжують наших партнерів на всіх етапах реалізації їх проєктів — від вибору майданчика і проходження дозвільних процедур до будівництва нового об’єкта і початку роботи», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Детальну інформацію про ведення бізнесу на території Дніпропетровщини, про можливості, пропозиції та багато іншого можна дізнатись на офіційному сайті Дніпропетровської обласної ради у розділі «Інвесторам» https://oblrada.dp.gov.ua/investoram/