Новини

Дніпропетровщина відкрила своє представництво у Євросоюзі

msg-518201556-164188

Брюссельський офіс асоціації місцевого самоврядування Дніпропетровщини діятиме у приміщенні Єврокомітету регіонів задля залучення інвестицій у наші громади. Відкрив його голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук разом з генсекретарем комітету регіонів і міст ЄС Петром Бліжковським.

Окрім цього, Микола Лукашук взяв участь у пленарному засіданні комітету регіонів і міст ЄС.

Розказав як працює Дніпропетровщина в умовах воєнного часу, про її потенціал, плани щодо відновлення регіону та його подальшого розвитку. А також висловив свою позицію щодо завершення децентралізації разом з народним депутатом України Віталієм Безгіним та міським головою Львова Андрієм Садовим.

«Реформа децентралізації в Україні триває і вона показала свою ефективність. Нам треба її завершити. Але для цього потрібно змінити Конституцію. Втім, ми це зможемо зробити, коли не буде воєнного стану. Впевнений, що після нашої перемоги реформа децентралізації в Україні буде завершена»,- сказав Микола Лукашук.

Зокрема, наголосили на необхідності децентралізації і задля прозорості відбудови громад.

«У кожній ситуації є ризик, що держава централізуватиме всі кошти, особливо на відбудову. Так зростатиме ризик корупції. Тому тут потрібна прозорість. Тож ми сподіваємося, що європейці нас підтримають. Інтереси громад повинні бути на першому місці», — підкреслив Віталій Безгін.

Також разом акцентували на важливості продовження співпраці з ЄС, щоб надати нашій реформі поштовх для її завершення.

«Співпраця, яку ми активізуємо, щоб кожна громада мала партнерів у ЄС, надасть нам новий імпульс. Це не зробить Україна самотужки. Тут потрібна співдія різних інституцій. Це титанічна праця і ми нині це робимо», — резюмував Андрій Садовий.

Разом з тим, Микола Лукашук мав низку ділових зустрічей у Брюсселі задля пошуку нових можливостей для відбудови регіону.