Новини

Дніпропетровщина — в трійці лідерів-виробників морозива

brooke-lark-8beTH4VkhLI-unsplash

Житомирська, Харківська та Дніпропетровська області є найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні, повідомляє Держпродспоживслужба. В цих регіонах виробляється 54,1%, 18,5% та 11,2% від загального обсягу виробництва морозива відповідно. До п’ятірки регіонів-лідерів увійшли також Львівська (5,6%) та Кіровоградська (4,5%) області.

Наразі в країні виробляється понад 900 видів холодного десерту. За останні п’ять місяців поточного року виробництво морозива в Україні склало 61 600 літрів, що більше на 3% ніж за аналогічний період 2020 року. Зріс також і експорт морозива. За 4 місяці поточного року він збільшився на 20% у порівнянні з аналогічним торішним періодом. Найбільше продукту реалізується до Молдови, Китаю, Ізраїлю, Болгарії, Литви та Чехії. Разом з тим, до країн Євросоюзу в поточному році експортовано 1077,4 т, або 46,8% від загального обсягу експорту. Обсяги імпорту морозива в Україну коливаються в межах 101-1031 тонн. Основними країнами-імпортерами виступають Франція, Молдова, Італія, Румунія, Польща, Словенія, Литва та Латвія.