Новини

Дніпропетровщина й Німеччина обмінялись досвідом протидії КОВІД-19

E0C3C1B6-D678-4576-9BC1-EF4B4484670A

В Дніпропетровській обласній раді відбувся телеміст між департаментом охорони здоров’я, федерацією роботодавців області, керівниками районів, медичними закладами Дніпропетровщини та німецькими фахівцями.

«В Дніпропетровській області 4092 медичні працівника захворіли ковідом. З них 211 — на підприємстві під час виконання службових обов’язків. Аби протидіяти поширенню КОВІДу, знайти шляхи удосконалення підходів у боротьбі з пандемією та мінімізувати спричинені нею наслідки, ми провели обмін досвідом з німецькими колегами. Підходи в роботі німецьких фахівців ми поширимо між 35-ма медичними установами області, що приймають хворих на Ковід-19 та зацікавленими роботодавцями області, які візьмуть до уваги досвід європейських колег і застосують його на своїх підприємствах», — пояснив Віктор Сергєєв, очільник федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини.

Дніпропетровські фахівці також розповіли німецьким партнерам про свої напрацювання в боротьбі з вірусом. Акцент зробили на налагодженій й скоординованій праці обласної влади з медичними закладами регіону й на регіональній програмі, в рамках якої медичні працівники, які перехворіли на КОВІД, отримують матеріальну допомогу. А співробітники, які працюють у «брудній зоні», отримують 300% зарплатню.

Раніше подібні телемости з обміну досвідом вже відбувались із представниками Італії, Ізраїлю та Сполучених Штатів.