Новини

Дніпропетровщина як успішний приклад розвитку територій- Гліб Пригунов доповідав європейцям!

!IMG_9625
Голова Дніпропетровської обласної ради є представником української делегації у Конгресі місцевих та регіональних рад Європи.
Сьогодні він представив досягнення області перед українською та міжнародною спільнотою. У Києві на 5-му засіданні Робочої групи Комітету регіонів ЄС саме Дніпропетровщина стала прикладом успішної області. Зокрема, у процесі запровадження реформи децентралізації. Звертаючись до Генадія Зубка, міністра регіонального розвитку, Гліб Пригунов зазначив, що: «Дніпропетровська область від початку запровадження децентралізації завжди тримала і продовжує тримати лідируючу позицію. У цьому році вже створено 61 з 89 запланованих громад».
Місцевий економічний розвиток — таким було головне питання, стосовно якого Гліб Пригунов представляв Дніпропетровщину на засіданні. Зокрема, як саме місцева влада може сприяти залученню бізнесу у громади. «Наявність підприємств на території громад — це запорука формування їх бюджету. Тобто створення сприятливих умов для бізнесу напряму впливає на розвиток ОТГ. Сьогодні запровадження децентралізації є пріоритетом Президента, уряду і, безперечно, нашим!» — зазначив Гліб Пригунов.
Далі у своїй промові голова облради розповів про те, що: «Дніпропетровщина має надзвичайно багато прикладів залучення інвестицій. Будівництво сонячних електростацій з канадскими партнерами, велика швейцарська компанія «Гластрьош», французький виробник насіння «Маїсадур», німецька фабрика «Капарол». В одній з громад нещодавно почало роботу підприємство з виробництва взуття для НАТО, в іншій був створений перший ягідний кооператив. І це лише «вершина айсбергу»!».
Гліб Пригунов також зазначив, що обласна рада створює максимально можливі комфортні умови для створення інвестиційної привабливості територій та залучення бізнесу. «Лише у 2018 році. Оновлення інфраструктури області: 500 комунальних доріг, масштабна реконструкція 30 шкіл, 20 великих спортивних об‘єктів. Створення банку земельних ділянок — сьогодні у Павлограді запроваджується великий технопарк. Окрім того, на базі обласної ради працює Дніпропетровська інвестиційна агенція, що виконує супровід та усю можливу консультативну допомогу нашим інвесторам».
На завершення Гліб Пригунов подякував іноземним партнерам та урядовим організаціям за активну участь і допомогу у розвитку Дніпропетровських ОТГ. За словами голови облради, один з останніх проектів співробітництва з U-LEAD передбачає 200 млн грн на втілення найнеобхідніших ініціатив у громадах області.