Новини

Дніпропетровщину визнали першою в Україні за інвестиційною ефективністю.

139185

Про це повідомляє незалежна агенція «Євро-рейтинг» у своєму звіті за перший квартал 2018 року.

Серед 22 областей Дніпропетровська має найвищі показники залучення інвестицій, і, як наслідок, економічного та соціального ефекту у розвитку територій.

Нові робочі місця, будівництво, заробітна платня та послуги для бізнесу і населення —  усе це напряму залежить від залучення інвесторів.

«Інвестиційна ефективність – це головна складова розвитку економіки. Коли на території області працюють підприємства, вони сплачують податки, а отже наповнюється бюджет. Створюються робочі місця, особливо у віддалений районах області, де зазвичай недостатньо роботи. Покращується інфраструктура та умови життя місцевого населення. Саме тому сьогодні ми вкладаємо значні зусилля задля підвищення інвестиційної привабливості Дніпропетровщини в цілому та наших територіальних громад зокрема», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Інвестиційну першість Дніпропетровщини експерти агенції «Євро-рейтинг» визначили за сучасною та складною методологією, яка враховує цілий набір факторів. Як зазначають на сайті агенції, з метою найбільш точної оцінки інвестиційної ефективності досліджена ситуація з двох боків:

перше — це динаміка показників, які характеризують як інвестиційну активність в регіоні,

а друге — соціально-економічний ефект від залучених коштів.

Стосовно інвестиційної активності на Дніпропетровщині, досліджувались наступні фактори:

  • капітальні інвестиції (приріст коштів на душу населення);
  • іноземні інвестиції
  • виконані будівельні роботи.

Стосовно ж позитивного ефекту інвестицій для області аналізували:

  • заробітну платню;
  • введене в експлуатацію житло;
  • працевлаштування безробітних;
  • надані послуги.

За усіма цими критеріями даються бали. Потім їх загальна сума визначає рівень рейтингу ефективності інвестиційної політики. За шкалою, розробленою агенцією, Дніпропетровщина займає найвищий, максимальний рівень, маючи 236 балів.

Нагадаємо, що місяць тому голова обласної ради ініціював презентацію Дніпропетровщини  з точки зору її інвестиційної привабливості. На захід в Києві були запрошені посольства 84 країн світу, більше 30 міжнародних організацій та компаній.

Статистика наводить — в економіку Дніпропетровщини залучено 3,8 млрд дол. США прямих іноземних інвестицій. Це перше місце серед областей України. На одного мешканця припадає 1182,2 дол. США. Інвестиції надійшли з 62 країн світу у 1020 підприємств 11 міст та 18 районів області. Серед наймасштабніших — інвестиції з Канади, Німеччини, Швейцарії, Франції.