Новини

Дніпро отримав нову партію медичного обладнання із США.

!!IMG_9071
Вартість всього вантажу складає 740 тисяч доларів, і більше половини гуманітарної домоги отримала лікарня ім.Мечникова.

З початком воєнних дій в Україні лікарні Дніпропетровщини працюють у посиленому режимі. Важкі поранення, отримані бійцями на полі бою, потребують спеціального лікування та сучасного обладнання. Так само як і щоденне лікування серйозних захворювань жителів області.

Саме тому 4 роки тому на допомогу лікарям прийшла українська громада США – був започаткований проект «Support Hospitals in Ukraine». В рамках ініціативи волонтери та небайдужі українці за кордоном збирають гуманітарну допомогу лікарням України: необхідне обладнання та розхідні матеріали.

Таке масштабне трансатлантичне волонтерство стало можливим завдяки засновникам – Павлу Федоренку із Запоріжжя та дніпрянину  Віталію Дубілю:

«Цього разу це  4-й вантаж гуманітарного проекту «Support Hospitals in Ukraine».  Рентген С-дуга, ультразвукові апарати, хірургічні на нейрохірургічні набори, спеціальні ліжка інтенсивної терапії, та багато іншого».

Як зазначив головний лікар ОКЛ ім.Мечникова Сергій Риженко, нове обладнання допоможе у рятуванні життів багатьох важкохворих пацієнтів:

«Одним із найважливіших є апарат, який дозволяє хірургові під час операції побачити найменші деталі. Останній такий у нас проробив 24 роки, але зараз не підлягає ремонту. Також дуже необхідними є багатофункціональні ліжка та новий УЗД-сканер».

В рамках проекту «Допомога лікарням України» з Денверу, штат Колорадо, доставили сорока футовий контейнер. Ця партія гуманітарної допомоги є найбільшою за усі роки існування проекту. Основну  частину допомоги отримала лікарня імені Мечникова у Дніпрі.

Загалом, разом з попередніми трьома вантажами, вартість усього доставленого в Україну обладнання — 2,34 млн дол.

Дніпропетровська обласна рада також є партнером цього масштабного проекту в Україні.

У свою чергу голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов  зазначив:

«Увесь цей вантаж зібраний саме на замовлення наших лікарень, адже необхідність в обладнанні пов’язана сьогодні не тільки із лікуванням бійців зі Сходу, але й важких патологій, з якими стикаються лікарі щодня. Список необхідного устаткування ми з Сергієм Риженко обговорювали у березні, коли до лікарні приїжджала  волонтерка проекту із Техасу Дженні Мартін. Пані Мартін ознайомилась із відділенням  хірургії та оглянула обладнання, яке було доставлено у попередніх гуманітарних вантажах. Також разом з лікарями були визначені ті категорії обладнання, які врахують при формуванні майбутніх вантажів. Велика подяка за допомогу волонтерам та усім небайдужим, хто  вже вкотре долучився проекту «Допомога лікарням України».
!!IMG_9108 !!IMG_9114