Новини

Дніпро із робочим візитом відвідав Президент України

20190712 103426 IMG_8030

Володимир Зеленський сьогодні вперше в якості очільника країни прилетів до Дніпра. Головні питання, які він обговорив із обласною та міською владою, стосувалися наступних об’єктів: будівництво другої черги Південної об’їзної дороги, створення нового аеропорту та інспекція Нового мосту.
Першочергово, представники влади обговорили питання щодо створення нового аеропорту. Президент України цікавився відмінностями трьох різних проектів злітно-посадкової смуги і на якому етапі перебуває її реконструкція на даний момент.
Голова обласної ради Гліб Пригунов після обговорень зауважив: «Немає жодної різниці, де буде побудований новий аеропорт. Головне, аби проект реалізували у найкоротші строки, а будівництво було якісним. Усі мешканці області мають якнайшвидше отримати новий та сучасний аеропорт. Один з варіантів, які сьогодні обговорюються, — будівництво нового аеропорту у Солоному».
Також учасники візиту відвідали будівництво другої черги об’їзду Дніпра. Південний обхід буде з’єднувати Запорізьке шосе із Південним мостом. Це вкрай потрібно, аби розвантажити міські дороги. За межі міста вийде значна частина транспорту, зокрема, вантажівок.
У 2018 році з обласного бюджету на реалізацію цього проекту було виділено 40 млн. грн., розповів голова обласної ради Гліб Пригунов та зауважив: «Дніпропетровщина ставить значний акцент на відновленні доріг. Об’їзна дорога навколо Дніпра – це важливий інфраструктурний проект, який має знайти підтримку і з боку державної влади також, зокрема, це стосується спрямувань із держбюджету».