Новини

Добровольці Дніпропетровщини отримають щомісячні виплати!

48164945_934520180077602_4615070091879383040_n

Обласна рада виділила кошти з бюджету для фінансової підтримки добровольців. За це депутатський корпус проголосував на останньому пленарному засіданні.

З січня 2019 року кожен зареєстрований доброволець Дніпропетровщини отримуватиме щомісяця виплату у розмірі визначеного прожиткового мінімуму, а саме – 1853 грн.

Протягом останніх двох років в обласній раді була створена комісія, яка займалася визнанням добровольців, що проживають в Дніпропетровській області. А власне людей, які добровільно взяли участь у війні на сході країни.

«Добровольчі формування одними із перших пішли на захист України на початку бойових дій. Не за наказом, а за покликом серця. Вони не знаходились у складі лав ЗСУ, але ж також самовіддано воювали за мир та свободу. Офіційно вони не можуть отримати статус УБД, хоча мають право на усі пільги та преференції. Саме тому ми на рівні області прийняли рішення про визнання добровольців!» — розповів голова облради Гліб Пригунов.

Наразі у Дніпропетровщині офіційно визнано та отримали посвідчення добровольців 149 людей.

Голова обласної ради Гліб Пригунов звернувся до всіх місцевих рад із вимогою прийняти

відповідні рішення у своїх містах:

«Коли ми прийняли рішення визнавати добровольців на рівні області, у всіх

було одне й те саме питання – що з цього матимуть самі добровольці? Як я і обіцяв, це не просто якийсь примарний статус та посвідчення. Тепер ми нарешті домоглися перших результатів, а саме – фінансової підтримки вже визнаних нами добровольців!».

Для того, щоб почати отримувати щомісячну грошову винагороду визнаним добровольцям необхідно у січні 2019 року прийти до відділу соціального страхування за місцем проживання, подати заявку, копію посвідчення добровольця (виданого обласною радою), копію паспорту та ідентифікаційного коду.

Після цього доброволець отримуватиме гроші за вибором – або на банківську карту, або поштою.

Процедура прийому документів та визнання добровольців в обласній раді продовжується. Усі, хто і у майбутньому отримуватиме посвідчення, вноситимуться до списків на отримання щомісячної матеріальної допомоги.