Новини

Допомога переселенцям, підтримка області і повоєнна відбудова: у Дніпропетровській обласній раді пройшла онлайн зустріч з представниками Європейської асоціації місцевої демократії ALDA.

photo_5211005050992838053_y

 

Головним питанням обговорення була організація надання гуманітарної підтримки області. Також учасники зустрічі розглянули можливості налагодження співпраці з різними регіонами ЄС та Дніпропетровською обласною радою.

«Дякую нашим партнерам за допомогу. Це тільки початок, для розширення співпраці було б доцільно провести велику конференцію і запросити на неї як представників громад Дніпропетровщини, так і іноземних партнерів. Особливо для вирішення питань гуманітарної підтримки, адже Дніпропетровщина – прифронтовий регіон, який прихистив майже 400 тисяч українців, котрі втекли від війни», – зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

Регіони ЄС мають намір взаємодіяти з Дніпропетровщиною в енергетичній, економічній, науковій, медичній, культурній, соціальній сферах.

«Європейські партнери планують допомогати Дніпропетровській області та іншим регіонам України і зараз, і у повоєнній відбудові. Це дуже важливо, адже ваша держава зараз стоїть на захисті всього демократичного світу», – розповіла Антонелла Вальморбіда, Генеральний секретар Європейської асоціації місцевої демократії ALDA.

Європейська асоціація місцевої демократії була створена в 1999 році за ініціативою Ради Європи для координації та підтримки мережі Агентств місцевої демократії.
ALDA є організацією, заснованою на членстві, що об’єднує сьогодні понад 350 членів, включаючи місцеві органи влади, асоціації місцевих органів влади та організації громадянського суспільства з більш ніж 45 країн розширеної Європи, 15 агентств місцевої демократії (LDA) і 3 операційних партнерів (ОП).