Новини

Допомога постраждалим від обстрілів громадам і переселенцям, а також робота одного з найбільших промислових підприємств України: у Кривому Розі пройшла виїзна робоча нарада за участі обласного та міського керівництва

IMG_4610

Під час виїзної робочої наради, що відбулася 9 червня у Кривому Розі, голова обласної ради Микола Лукашук разом з начальником ОВА Валентином Резніченком та очільником міської військової адміністрації Олександром Вілкулом оглянули один з центрів, в якому живуть вимушені переселенці. За словами криворізьких посадовців, щодня до Кривого Рогу прибуває від 500 до 1000 біженців. В місті створені всі умови для прийому, реєстрації та підтримки внутрішньо переміщених осіб.

«Бачимо, що у Кривому Розі система дуже добре налагоджена. Нині до міста прибуває все більше й більше людей, здебільшого з Херсонщини та Донеччини. Тому вкрай важливо, щоб ці люди були забезпечені всім необхідним», – сказав голова обласної ради Микола Лукашук.

Міська влада забезпечила охорону всіх закладів, в яких мешкають переселенці. Медики регулярно здійснюють огляд та надають допомогу всім внутрішньо переміщеним особам, які її потребують. З дітьми працюють соціальні педагоги та психологи.

В місті працює два центри для переселенців. Людям допомагають знайти житло, надають медичну допомогу, роздають продуктові набори. Спеціалісти закладів, в яких живуть внутрішньо переміщені особи, надають людям інформацію щодо медичної допомоги, соціальної грошової допомоги, працевлаштування. Також на базах закладів розташовано центри гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, в них можна підібрати одяг і взуття.

«Наразі тільки за офіційною статистикою у Кривому Розі перебуває близько 50 тисяч зареєстрованих переселенців. Для тих, хто вимушено покинув свої домівки й вирішив тимчасово зупинитися у Кривому Розі, ми організували й підготували необхідні умови в закладах тимчасового проживання та зробили все, щоб людям тут було максимально комфортно, наскільки це можливо під час війни», – повідомив очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Також під час візиту обласне керівництво відвідало один з найбільших гірничо-металургійних комбінатів України — ««АрселорМіттал Кривий Ріг». Через війну підприємство частково зупинило виробництво продукції, але нині поступово відновлює свої потужності. В умовах війни це вкрай важливо, адже стала робота промислового гіганта – це податки в держбюджет, збереження робочих місць, підтримка економіки держави.

«Понад 20 тисяч працівників комбінату мають заробітну плату, бюджет – податки. До запуску всіх потужностей ще далеко, але підприємство стало на цей шлях», – сказав очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Нині «АрселорМіттал Кривий Ріг» будує нові логістичні ланцюжки для збуту своєї продукції.

IMG_4602

 

IMG_4608 IMG_4606

IMG_4615 IMG_4616 IMG_4617 IMG_4618 IMG_4620