Новини

Доступна іпотека – держава надає житло в кредит до 20 років

photo_5242548583599819375_y

Відповідна програма реалізується «Українською фінансовою житловою компанією» та на умовах, затверджених постановою КМУ від 02.08.2022.

Умови передбачають можливість забезпечення житлом громадян, які не мають власного житла або площа якого менше ніж 52,5 кв. метра для сімʼї з однієї особи. Додаються ще 12 кв. метрів на кожного наступного члена сімʼї.

Іпотека надається на умовах на строк до 20 років під фіксовану відсоткову ставку 7% річних у гривні на весь період кредиту.

Станом на сьогодні програма доступного іпотечного кредитування доступна для військовослужбовців ЗСУ, працівників правоохоронних та силових відомств, медичних працівників закладів охорони здоровʼя державної або комунальної форм власності, педагогічних, наукових (науково-педагогічних) працівників, працівників закладів освіти державної або комунальної форми власності.

При цьому, частина процентної ставки для таких позичальників компенсується
Укрфінжитлом до рівня 3% річних.

Найближчим часом планується розширення категорій громадян, які зможуть
скористатися Програмою за ставкою 7% річних.

Окрім того, роботодавцем кандидата (центральні органи виконавчої влади, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, організації, підприємства, установи) може здійснюватися компенсація:

🔸першого внеску за кредитом, забезпеченим предметом іпотеки;
🔸частини процентної ставки;
🔸частини суми повернення кредиту.

Ознайомитись з деталями можна на сайті: https://ukrfinzhytlo.in.ua/e-oselia/