Новини

До зими готові: про опалювальний сезон та закупівлю посипочних матеріалів

julian-hochgesang-ihx1LdtnGXw-unsplash

На Дніпропетровщині відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На порядку денному — питання готовності регіону до осінньо-зимового періоду 2021/2022. Головуючий, члени комісії та фахівці за напрямками обговорили питання забезпечення сталої роботи транспортної інфраструктури регіону, паливно-енергетичного комплексу та безперебійне теплопостачання споживачам.

«Голови райдержадміністрацій, сільські, селищні й міські очільники отримали настанови, аби комунальні служби їхніх підвладних територій до початку сезону були забезпечені всім необхідним для роботи. До 1 листопада в області триватимуть перевірки систем газопостачання та вживатимуться заходи щодо прочищення димових й вентиляційних каналів комунально-побутових об’єктів, житлових та громадських будинків. Також будуть перевірені автономні й  створені резервні джерела енергопостачання котелень в регіоні. А на період різкого похолодання у всіх містах та селах Дніпропетровщини відкриватимемо пункти обігріву», — підсумував член комісії та начальник управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко.

Щодо опалювального сезону, то фахівці затвердили, що наразі комунальники регіону завершують підготовку й вже виконали 90% запланованих робіт. Наразі триває ремонт котелень, налагодження несправних теплових та водопровідних мереж, замінюються труби. Опалювальний сезон на Дніпропетровщині запустять, коли впродовж трьох днів середньодобова температура повітря сягатиме +8°С.