Новини

Діти Дніпра побували у новорічному Простоквашино.

IMG_5736

5 січня у філармонії відбувся показ новорічної казки «Новий Рік у Простоквашино». Виставу презентували актори Дніпропетровського Академічного Молодіжного театру. Постановка виконана за мотивами усім відомого мультфільму. Проте, незважаючи на знайомий сценарій, жителі Дніпра разом з дітьми прийшли із задоволенням побачити чарівне дійство на сцені одного з найкращих закладів культури міста.

Вистава є першою роботою молодого режисера Дениса Астаф’єва, який почав працювати у Молодіжному театрі не більше 2-х місяців тому. Втім, «Новий Рік у Простоквашино» знайшов безліч позитивних відгуків серед жителів Дніпра, особливо серед маленьких глядачів. У день прем’єри був повний аншлаг.

Саме через високий попит на виставу Молодіжний театр орендував залу у філармонії, яка є однією з найбільших у місті – більше 600 місць. Нещодавно саме ця зала зазнала масштабної реконструкції.

У минулому 2017 році з обласного бюджету на встановлення у ній світла на сцені, крісел та нової системи опалення було виділено близько 1,5 млн грн. Реконструкція була виконана у рамках одного з пріоритетів розвитку області – підтримки театрального життя регіону.

«Дніпропетровщина завжди розвивалася як промисловий центр, тож культурній сфері приділяли трохи менше уваги. Саме тому обласна рада теперішнього скликання поставила для себе культурне життя області важливим напрямком роботи. За минулий           рік ми далеко просунулись – організували всеукраїнський фестиваль «Феєрія Дніпра», провели ювілейний «Петриківський дивоцвіт», виконали деякі ремонтні роботи та багато іншого. Ми і надалі будемо йти цим шляхом, аби і репертуар, і умови у наших закладах культури для глядачів постійно піднімались на новий, кращий рівень», — зазначив голова дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Новорічну казку «Новий Рік у Простоквашино» жителі міста зможуть подивитися у філармонії ще протягом наступних святкових днів – 6, 7, 8 та 10 січня. Також на відвідувачів усіх вікових категорій у холі чекають майстер-класи з Петриківського розпису, у яких можна взяти участь і перед виставою, і після неї.